woensdag 10 juni 2009

Bad credit autolening - Koop uw droomauto ondanks negatief BKR

Er zijn vele redenen waarom mensen geen geld kunnen lenen door persoonlijke problemen. Meestal vanwege hun onvermogen van het niet betalen van eerdere leningen, kredietverstrekkers willen daarom hun geld niet op het spel zetten en weigeren de aanvraag.
Maar er is goed nieuws voor deze mensen die nog meer willen lenen ondank hun negatief BKR, de bad credit autolening is voor deze reden ingevoerd

Het is een speciaal gestructureerde lening bestemd voor mensen die een auto willen kopen ondanks hun negatief BKR. Omdat een auto meer noodzakelijk is dan luxe en het heel belangrijk is voor iedereen om een eigen auto te hebben, zijn onderzoekers op het idee gekomen om een autolening in te voeren voor mensen met negatief krediet. Daarom zijn auto beschikbaar voor iedereen die er één wilt.

Om een lage rent autolening te verkrijgen is online research heel belangrijk. Er zijn meerdere geldverstrekkers op de online markt die klaar zijn om een stuk uit hun rentes te knippen omdat er zoveel concurrentie is. Zo kan de lener beslissen over de deal die hij geschikt vind en kan deze vergelijke met tarieven van andere geldleners. Ga dus nooit maar bij één bedrijf vragen voor een offerte, probeer er zoveel mogelijk te maken bij verschillende bedrijven en probeer altijd voor de laagste rente, desondanks je negatief krediet.

Er zijn 2 manieren bij het verkrijgen van een bad credit autolening, één via de veilige manier en één niet gedekt. Voor de beveiligde manier is er een onderpand nodig zoals een huis of iets anders kostbaars. Zo is de geldverstrekker er zeker van dat hij zal terug betalen en kan de rentevoet veel verlaagd worden. Maar er is ook een niet gedekte manier als er geen onderpand is. Hou er wel rekening mee dat bij de gedekte manier er een groot stuk van de rentevoet verdwijnt maar bij de ongedekte manier niet, daarom raad ik u best aan uw huis of iets anders als onderpand te gebruiken.

Voor meer informatie over goedkoop geld lenen
Share/Save/Bookmark

dinsdag 9 juni 2009

Banken in de VS mogen 69 Miljard terugbetalen

WASHINGTON (ANP) - Tijdens het hoogtepunt van de krediet crisis heeft de Amerikaanse overheid énorm veel geld geïnjecteerd in de Amerikaanse Banken. Nu heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt dat 10 Amerikaanse banken de 69 miljard dollar aan "verworven staatsteun" mogen terugbetalen.

Wie dacht dat de overheid geen geld zou terugvragen was dus duidelijk mis, ze vragen ook niet naar aandelen of obligaties maar in briefjes! ( of via overschrijving)
Share/Save/Bookmark

maandag 8 juni 2009

Wat als het Krediet Bureau de negatieve informatie op mij BKR niet kan verifiëren

Ik kreeg deze zeer inzichtelijk vraag nog niet zo lang geleden.
Juiste informatie is macht en wat ik je hier ga geven is de juiste informatie over wat je moet doen als het Krediet Bureau de juistheid van de negatieve informatie niet kan verifiëren binnen een bepaalde tijd.

Er is een regel die stelt dat het Krediet Bureau maximum 30 dagen heeft om je zaak te onderzoeken en binnen die 30 dage de negatieve informatie geverifieerd moet hebben. Zo niet dan MOETEN ze deze informatie verwijderen, het doet er niet meer toe of ze correct is of niet.

Het belangrijkste in dit geval is dat zij niet in staat zijn om hun onderzoek in de bepaalde tijd dat de wet voorschrijft kan afronden.
Hier kunnen we dus makkelijk voordeel uit halen.

Aan de andere kant, als ze hun onderzoek afronden binnen de 30 dagen en merken dat de negatieve informatie niet van jouw is, dan zijn ze verplicht om u een brief te sturen met de melding dat de negatieve informatie uit uw rapport verwijderd is.

Belangrijk dat je in je gedachten moet houden bij het sturen van een klachtbrief voor het verwijderen van negatieve informatie is dat je de mail verstuurd met een geregistreerde mail. DIT IS ZEER BELANGRIJK.
Nu heb je een bewijs van het versturen van de e-mail en kan het Krediet Bureau niet ontkennen dat ze uw e-mail nooit hebben ontvangen.
Hou de tijd goed in het oog en laat ze zeker op stoppen met zoeken indien ze nog niets hebben gevonden!
Share/Save/Bookmark

zondag 7 juni 2009

Verbeteren van uw Krediet

De eerste stap voor het verbeteren van uw krediet rating is het controleren van uw kredietrapport bij het BKR. Zorg ervoor dat het juist en up-to-date is en als u het niet eens bent met iets, neem dan contact op met de desbetreffende kredietverstrekker, leg het probleem uit en vraag ze te verwijderen of wijzigen van het item.
Zoals hier is uitgelegd

Als u gescheiden bent en u had een gezamenlijke hypotheek, bank, creditcard account vertel dit dan aan je geldverstrekkers, annuleer de gezamenlijke rekeningen en verdeel de schuld tussen beide.
Als u dit niet doet en uw ex-partner heeft een slechte geschiedenis heeft op vlak van leningen, dan kan dit op zijn beurt leiden tot een lagere score.

Elke kredietaanvraag zal leiden tot een zoektocht naar uw kredietrapport en dit laat een voetafdruk na.
Ga dus nooit willekeurig aanvragen voor krediet in de hoop dat het zal worden aanvaard want als potentiële kredietverstrekkers deze "voetafdrukken" zien, kunnen zij er vanuit gaan dat je wanhopig op zoek bent naar geld of zelfs fraude vermoeden. Vraag in plaats voor een offerte, deze zijn niet zichtbaar voor andere geldverstrekkers.

Als u nog ongebruikte rekeningen hebt, sluit deze en overweeg om de schulden in één enkele, meer effectieve lening te zetten. Zorgt altijd dat u uw terugbetaling op tijd betaald en nooit meer geld halen ui uw bestaande leningen - als u problemen heeft, hou uw leners op de hoogte zodat zij je kunnen helpen
met een betaalbaar tijdschema uit te werken voor de betalingen die u zich kan veroorloven.
Indien u een probleem heeft gehad in het verleden onder bijzonder omstandigheden - bijvoorbeeld, je had een ongeluk - vergeet dan niet een verklaring toe te voegen aan uw kredietrapport.

Nota: Het is belangrijk nooit te liegen of het vervagen van de waarheid op een aanvraagformulier - het is fraude en geldverstrekkers komen er waarschijnlijk vroeg of laat toch achter waardoor het moeilijker wordt om in de toekomst geld te lenen

Uw kredietrapport veranderd met uw omstandigheden, dus het is belangrijk dat u weet wat het bevat en dat alles wat er in staat up-to-date en juist is. Als u een vreemde activiteit op uw kredietrapport opmerkt, zoals een lening die niet van u is of een onbekend account op uw naam, dan ben je slachtoffer van identiteitsfraude en moet je zo snel mogelijk contact op nemen met de desbetreffende kredietverstrekker en bereid zijn te bewijzen dat je niet verantwoordelijk bent. Dus onthoud: Hoe sneller je handelt, des te beter.
Share/Save/Bookmark

Negatief BKR en Geld lenen

Als je geld wil lenen krijg je meestal te maken met BKR, sommigen onder ons hebben een negatief BKR. In dit artikel kunt zult u te weten komen wat juist het BKR is en wat het doet en hoe je geld leent met een negatief BKR

Wat is BKR

Om te beginnen staat BKR voor: Bureau Krediet Registratie. Het BKR is opgericht door NL banken en financiële dienstverleners in 1965 en is een Centraal krediet informatiesysteem. In de krediet informatie systeem staat alle betalingsverplichtingen van alle Nederlanders/Belgen die in Nederland/België een krediet in de afgelopen 5 jaar hadden.

Je staat voor 5 jaar geregistreerd in hun database
Ongeveer 9 miljoen mensen hebben een krediet afgesloten. In totaal zijn er 18 miljoen kredieten afgesloten in Nederland. Daarom zal u waarschijnlijk ook regerigstreerd zijn. In Nederland is bijna iedereen met een krediet bij het BKR bekend. U blijft vanaf het begin tot 5 jaar na de aflossing bekend bij het BKR. Na deze 5 jaar zullen uw gegevens gewist worden uit hun database.

Wat wil het BKR

Het BKR is er voor de consumenten en het voorkomen van maatschappelijke problemen. Ze beschermt de consumenten tegen teveel luxueus leven. Elk jaar komen er +- 1 miljoen nieuwe kredieten bij. Het BKR beslist niet bij het bepalen van uw lening/krediet want het adviseert niet over uw lening het verstrekt puur en alleen gegevens van de persoon die een lening/krediet aanvraagt.

Negatief BKR

Bij het BKR wordt precies bijgehouden hoe de betalingen zijn per persoon die kredieten heeft. Je krijgt een A-codering als er om wat voor reden dan ook een betalingsachterstand oploopt. Een A-codering wil zeggen een negatieve BKR. Deze codering kan je al krijgen op het moment dat je 2 maanden betalingsachterstand hebt. Je wordt verwittigd voordat je deze codering krijgt.

Wat staat er allemaal bij het BKR geregistreerd:
Leningen die bij het BKR staan geregistreerd zijn o.a. persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, creditcards, salariskredieten, winkelpassen en effectenlease.
Uitzondering: Onderhandse leningen en studieleningen bij het IBG.

Geld lenen met een negatief BKR

De meeste geldschieters vinden een BKR toetsing noodzakelijk voor het uitlenen van krediet.
Die zullen je dan ook geen krediet verschaffen indien u een negatief BKR heeft. Maar toch zijn er instellingen die je wel geld willen lenen. Je moet dan wel rekening houden met bepaalde strenge voorwaarden en het te lenen bedrag vaak niet zo hoog zal zijn als gewenst. Daarom is het erg verstandig om dit goed na te vragen bij de bank of instelling waar u geld wilt lenen en het contract toch tweemaal na te lezen.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Mocht je door een A-codering problemen hebben met geld lenen dan zijn er een aantal kredietverstrekkers waar je meestal wel geld kan lenen. Deze kredietverstrekkers doen geen BKR toetsing, zij zullen daarom dus ook niet naar uw BKR informeren. Bij het lenen van krediet word er naar je inkomen en vaste lasten gekeken net zoals bij andere kredietverstrekkers. Dit wordt gedaan om vast te stelling wat het maximale te lenen bedrag zal zijn dit bedrag heet het krediet plafon. Het is daarom aan te raden om een aantal offertes aan te vragen bij verschillende krediet verschaffers zodat u zo de beste lening kunt kiezen.

Risico’s

Dat je een lening afsluit en dat je niet aan je financiële verplichtingen kunt nakomen. Je moet in ieder geval maandelijks de kosten kunnen betalen anders kan je gemakkelijk in grote financiële schulden terecht komen. Ook gebeurt het wel eens dat mensen een krediet zonder BKR toetsing nemen om andere schulden af te betalen.
Share/Save/Bookmark

Bureau Krediet Registratie (BKR) Veranderen

Kredietbureaus bewaren uw kredietrapporten voor potentiële kredietverstrekkers om ze te analyseren, terwijl ze een kredietbeslissingen over jou maken. Fouten komen vaak voor omdat zij niet controleren op correctheid van het rapport. Soms als staan er verkeerde dingen over jou in, deze kleine fouten kunnen leiden tot een ontzegd krediet.

Als u vindt dat sommige informatie in uw kredietverslag verkeerd is, heb je het recht deze informatie te betwisten. Bij het indienen van een aanvraag voor verandering in het rapport bij het kredietbureau, moet u een kopie van uw kredietverslag indienen en de items omcirkelen die u denkt onjuist te zijn. U moet een kopie van een bewijs waaruit blijkt dat de vermelding onjuist is. Het adres voor het indienen van deze geschillen moeten worden vermeld op de bodem van uw kredietverslag. U dient het geschil te mailen als een gecertificeerde mail en een kopie bewaren van de brief, zodat u een bewijs heeft van wat u heeft geschreven en wanneer het verstuurd geweest is.

Het kredietbureau onderzoekt uw claim binnen een termijn van 30 dagen. Als de heffing onjuist is of niet kan worden gevonden in die bepaalde tijd, moet het kredietbureau deze verwijderen of wijzigen zoals u verzocht heeft. Het kredietbureau moet u een nieuw exemplaar versturen, met alle wijzigingen in uw kredietverslag. U kunt ook verzoeken om een nieuw exemplaar aan iedereen te versturen die uw oud rapport ontvangen heeft in de afgelopen 12 maanden.

Als u denkt dat het geschil nog niet is opgelost, kan u een verklaring opsturen om alles op te klaren langs uw zijde. Tijdens het schrijven van een brief aan het kredietbureau, gebruik u uw juridische, volledige naam. Typ uw brieven en zorg ervoor dat uw brief leesbaar is en uw punt duidelijk is. Het zal een minimum 30-60 dagen voordat uw wijzigingen ziet in u kredietrapport.
Share/Save/Bookmark

Label Cloud