zondag 7 juni 2009

Verbeteren van uw Krediet

De eerste stap voor het verbeteren van uw krediet rating is het controleren van uw kredietrapport bij het BKR. Zorg ervoor dat het juist en up-to-date is en als u het niet eens bent met iets, neem dan contact op met de desbetreffende kredietverstrekker, leg het probleem uit en vraag ze te verwijderen of wijzigen van het item.
Zoals hier is uitgelegd

Als u gescheiden bent en u had een gezamenlijke hypotheek, bank, creditcard account vertel dit dan aan je geldverstrekkers, annuleer de gezamenlijke rekeningen en verdeel de schuld tussen beide.
Als u dit niet doet en uw ex-partner heeft een slechte geschiedenis heeft op vlak van leningen, dan kan dit op zijn beurt leiden tot een lagere score.

Elke kredietaanvraag zal leiden tot een zoektocht naar uw kredietrapport en dit laat een voetafdruk na.
Ga dus nooit willekeurig aanvragen voor krediet in de hoop dat het zal worden aanvaard want als potentiële kredietverstrekkers deze "voetafdrukken" zien, kunnen zij er vanuit gaan dat je wanhopig op zoek bent naar geld of zelfs fraude vermoeden. Vraag in plaats voor een offerte, deze zijn niet zichtbaar voor andere geldverstrekkers.

Als u nog ongebruikte rekeningen hebt, sluit deze en overweeg om de schulden in één enkele, meer effectieve lening te zetten. Zorgt altijd dat u uw terugbetaling op tijd betaald en nooit meer geld halen ui uw bestaande leningen - als u problemen heeft, hou uw leners op de hoogte zodat zij je kunnen helpen
met een betaalbaar tijdschema uit te werken voor de betalingen die u zich kan veroorloven.
Indien u een probleem heeft gehad in het verleden onder bijzonder omstandigheden - bijvoorbeeld, je had een ongeluk - vergeet dan niet een verklaring toe te voegen aan uw kredietrapport.

Nota: Het is belangrijk nooit te liegen of het vervagen van de waarheid op een aanvraagformulier - het is fraude en geldverstrekkers komen er waarschijnlijk vroeg of laat toch achter waardoor het moeilijker wordt om in de toekomst geld te lenen

Uw kredietrapport veranderd met uw omstandigheden, dus het is belangrijk dat u weet wat het bevat en dat alles wat er in staat up-to-date en juist is. Als u een vreemde activiteit op uw kredietrapport opmerkt, zoals een lening die niet van u is of een onbekend account op uw naam, dan ben je slachtoffer van identiteitsfraude en moet je zo snel mogelijk contact op nemen met de desbetreffende kredietverstrekker en bereid zijn te bewijzen dat je niet verantwoordelijk bent. Dus onthoud: Hoe sneller je handelt, des te beter.
Share/Save/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Label Cloud