zondag 7 juni 2009

Negatief BKR en Geld lenen

Als je geld wil lenen krijg je meestal te maken met BKR, sommigen onder ons hebben een negatief BKR. In dit artikel kunt zult u te weten komen wat juist het BKR is en wat het doet en hoe je geld leent met een negatief BKR

Wat is BKR

Om te beginnen staat BKR voor: Bureau Krediet Registratie. Het BKR is opgericht door NL banken en financiële dienstverleners in 1965 en is een Centraal krediet informatiesysteem. In de krediet informatie systeem staat alle betalingsverplichtingen van alle Nederlanders/Belgen die in Nederland/België een krediet in de afgelopen 5 jaar hadden.

Je staat voor 5 jaar geregistreerd in hun database
Ongeveer 9 miljoen mensen hebben een krediet afgesloten. In totaal zijn er 18 miljoen kredieten afgesloten in Nederland. Daarom zal u waarschijnlijk ook regerigstreerd zijn. In Nederland is bijna iedereen met een krediet bij het BKR bekend. U blijft vanaf het begin tot 5 jaar na de aflossing bekend bij het BKR. Na deze 5 jaar zullen uw gegevens gewist worden uit hun database.

Wat wil het BKR

Het BKR is er voor de consumenten en het voorkomen van maatschappelijke problemen. Ze beschermt de consumenten tegen teveel luxueus leven. Elk jaar komen er +- 1 miljoen nieuwe kredieten bij. Het BKR beslist niet bij het bepalen van uw lening/krediet want het adviseert niet over uw lening het verstrekt puur en alleen gegevens van de persoon die een lening/krediet aanvraagt.

Negatief BKR

Bij het BKR wordt precies bijgehouden hoe de betalingen zijn per persoon die kredieten heeft. Je krijgt een A-codering als er om wat voor reden dan ook een betalingsachterstand oploopt. Een A-codering wil zeggen een negatieve BKR. Deze codering kan je al krijgen op het moment dat je 2 maanden betalingsachterstand hebt. Je wordt verwittigd voordat je deze codering krijgt.

Wat staat er allemaal bij het BKR geregistreerd:
Leningen die bij het BKR staan geregistreerd zijn o.a. persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, creditcards, salariskredieten, winkelpassen en effectenlease.
Uitzondering: Onderhandse leningen en studieleningen bij het IBG.

Geld lenen met een negatief BKR

De meeste geldschieters vinden een BKR toetsing noodzakelijk voor het uitlenen van krediet.
Die zullen je dan ook geen krediet verschaffen indien u een negatief BKR heeft. Maar toch zijn er instellingen die je wel geld willen lenen. Je moet dan wel rekening houden met bepaalde strenge voorwaarden en het te lenen bedrag vaak niet zo hoog zal zijn als gewenst. Daarom is het erg verstandig om dit goed na te vragen bij de bank of instelling waar u geld wilt lenen en het contract toch tweemaal na te lezen.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Mocht je door een A-codering problemen hebben met geld lenen dan zijn er een aantal kredietverstrekkers waar je meestal wel geld kan lenen. Deze kredietverstrekkers doen geen BKR toetsing, zij zullen daarom dus ook niet naar uw BKR informeren. Bij het lenen van krediet word er naar je inkomen en vaste lasten gekeken net zoals bij andere kredietverstrekkers. Dit wordt gedaan om vast te stelling wat het maximale te lenen bedrag zal zijn dit bedrag heet het krediet plafon. Het is daarom aan te raden om een aantal offertes aan te vragen bij verschillende krediet verschaffers zodat u zo de beste lening kunt kiezen.

Risico’s

Dat je een lening afsluit en dat je niet aan je financiële verplichtingen kunt nakomen. Je moet in ieder geval maandelijks de kosten kunnen betalen anders kan je gemakkelijk in grote financiële schulden terecht komen. Ook gebeurt het wel eens dat mensen een krediet zonder BKR toetsing nemen om andere schulden af te betalen.
Share/Save/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Label Cloud